Saturday, April 14, 2012

::a little memory wif her::

assalamualaikum
kalo nak tau..ni kali kedua sy edit entry ni..
punyelah banyak td sy tulih..
terpadam plak..hadoi!
tapi sy takleh putus asa...kne jugak taip..walaupon jam dah pkul 12.45pm
ni adalah entry buat my lovely sister,
KAK ZURAINI aka KAK JUJU...
really miss her so much...
sy tahu pasal dia sakit ble ayu sms bagitau
kak zu masuk hospital
tekejut jugak,then ayu mtak refer kak has
sebab kak has kat hospital
kak has bagitau kak zu nafas gna bantuan oksijen..
hmmmm...sedih ble sy dgar
nak pergi sne kna keje plak..
mase tgah keja tu radio pasang lagu kau sahabat
kau teman...
terus sy tingatkan kak zu..
Ya Allah!
sy tatau nak cakap cemane...sy nak g tgok kak zu sgt2
ptg tu mase rehat,kak has bagitau esok if kak zu tak sdr
doktor akan buang alat bantuan benafas tu
MEANS!
hmmmmm.....selamatkanlah dia...
tapi...
itulah,dari Dia kta datang dan pada DIA kta akan kembali
akhirnya sy dapat msj pemergian kak zu
INNALILLAH....
sy antara yang terapat dengan dia..
banyak kenangan sy dgan dia..
sy rapat ngan dia masa kelas umum..dia jadik tp sy
tapi dia serius n garang..huhu
paling rapat taim wajadiri..
dia jadik manajer team pompuan
masa tu sy knal rapat ngan kak zu
selagi dia tak puas ati,kteorg memang kne trening
sy la selalu kna marah n tgur ngan dia
tapi sy tak amek ati pon..
akhirnya team kami dapat juara keseluruhan bagi pompuan..
syukurlah!
paling best bla sy dmam taim wajadiri
dia tnya sy nak makan ape..
then sy cakap kalo dapat tomyam best gak..huhu
dia cakap "ngade2 betol la ko ni!"
haha...
esoknya memang ade tomyam,dia mtak sy makan senyap2
jangan bagitau sape2..hehe
sampai skarang sy ingat lagi tomyam dia tu

kalo nak tau..
taim dia mengandung..
dia ngidam nak makan jambu kat RNR TAPAH
sy pulak kalo balik tak brenti tapah
brenti kat bkit gantang je..
ada jugak tingat nak bli kan jambu...
tapi dah dia nak kat tapah,sy tak blilah..
sy bagitau dia,then dia cakap takyah la..
kalo lina bli pon kak zu tau bukan bli kat tapah..
hehe
terkilan gak tak dapt belikan kat dia
sebab dia ada mtak sy blikan..
tapi kwan dia,abg din da blikn masa singgah kat kl

last taim sy jumpa dia masa g raya kat n9
sy tompang keta dia ngan jamilah..
sy ingat lagi masa tu
dia sonok cita pasal pengalaman mengandung
sy dgar jelah bla dia dok cite pasal tu..hehe
dia gembira je bla cite pasal baby...
ble tgok dia senyum camtu rasa hepi sgt
cuma muka dia nampak pucat
penat agaknya...hmmmm...
tula last taim sy jumpa dia...
banyak kenangan sy ngan dia...
dia suro sy gnas sket ble wat demo..
ble dah terganas,dia cakap ayu2 sket..haha
macam2 la kak zu ni...

now..
da 4 bulan da dia pergi...
semua org rindukan dia..
dia dah tinggalkan sy,suami dia,anak dia,family dan kawan2
anak dia IRSYAD plak makin comey
dan ada gak ikot muka dia...rindunya sy!
sy harap IRSYAD akan jadik anak yg soleh dan comey cam ummi dia..

"KEPADA KAK ZU,TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA
KENANGAN BERSAMAMU TETAP DALAM HATI
SENYUMA TAWAMU TETAP KU INGAT,
SEMOAG KAU TENANG DI SANA..
ALFATIHAH!"



masa ni sy tman dia g derma darah,taun 2008..

dinner alumni,taim pregnent..


best team ever,wajadiri 2008


demo kat UM,comel kan?


taim ni trening wajadiri dan sy bawak ketupat
kak zu bagi greenlight supaya kami boley makan
tapi jangan sampai semput!hehe



dia mtak kami mekap b4 tau result wajadiri..




2 comments:

intan said...

awak, sedey.. =( saya pun last jumpe kak zu masa kat n9.. time kat hospital tak sempat gi.. Semoga Kak zu ditempatkan bersama2 dengan org2 yg beriman.. amin.. al-Fatihah..

husnaradzie said...

awakk...sy pon tetibe tingat kat dia..
rindu gler kat dia...huhu