Wednesday, February 27, 2013

::sudah terhantuk baru tergadah::




ehe..salam u ollsss...salam 1 malaysia
amacam entry kali ni,harini sy gunakan salah satu perumpamaan yang termaktub dalam undang2 perumpamaan melayu,bersesuaian la kot dengan entry kali ni
'sudah terhantuk baru tergadah'

 

 nangis la jawab dia...saje je nak letak gumbaq cumil2...mihmihmih

yeah!ce teka ape yang dimaksudkan dengan perumpamaan simple ni...
kalau tak silap saya maksudnya berbunyi begini “Setelah mendapat kesusahan baru hendak beringat-ingat” (translate by Datuk google)
hewhewhew.kenapa tiba2 saya nak buat entry perumpamaan ni...padahal kalau orang tanya memang dah tak ingat dah maksud2 tersirat dalam kamus perumpamaan neh...alahai!
cuba suh hafal lagu ombak rindu ke,"tuhan tolong lembutkan ati dia..." kompem boleh hafal sampai tersedu2..haish!
da melalut2 da peginya ni..
nak bagitau je yang org malaysia ni belum ada kesedaran sivik ketika berada di traffic light,bukan pemandu keta(kadang2 mereka juga buat salah),tapi yang Cik Yna nak cita adalah pejalan kaki
tadi masa nak rehat,biasalah jalan jem di central market tu..hmmm...
bila lampu menunjukkan ijau dan pejalan kaki otometik la kena brenti sebab lampu merah,ada jugak yang gatal2 pegi buat cubaan berani diri nak melintas
adoila! ni namanya carik pasal,carik maut!
isk2...ce sabar skit,kalau ya pon nak cepat,takyahla nak tamatkan nyawa...tak paham,tak paham
Cik Yna tengok pon bederau darah bila makcik,pakcik yang melintas..cam nak sound je.."SABAQLAH WEH!"