Friday, March 8, 2013

::Maaf, saya lampi...::

Dear diary, harini Cik Yna tak bersemangat sangat
melihatkan kepada atajuk tersebut mesti diary tertanya-tanya kenapakah?
apakh itu lampi?mengapakah ia terjadi...?
alahai..L.A.M.P.I?
lampi ni stand for lambat pikap,ahah!macam2 cara boleh ditafsirkan untuk statement lampi lambat pikap nih,macam CikYna sendiri,Cik Yna mmg agak lampi dalam sebarang hal
apa yang CikYna nak tafsirkan kat sni,(macam karangan plop) Cik Yna ni susah sket nak ingat atau lambat sket nak trima benda2 baru,kena tanya banyak2 kali,baru boleh faham...
contohnya la,kalau dapat something new,blajar cara nak potostet ketas keja,kadang2 tu CikYna akan bertanya untuk kali kedua,ketiga..bla bla bla...so mebi bagi setengah orang mereka rasa macam nak lempang je muka budak ni,lembap,bengap!(diri sendiri punya marah!)
dan tak semua benda yang otak kita ni bleh dapat dengan sekelip mata,sebab tu CikYna prefer untuk menulih nota bagi mengingati semua benda

Okla,bagi menyedapkan ati yg lara, CikYna ada baca dr incik google rasia tarikh lahir bulan disember
ehek,kelebihan CikYna la kot lahir bulan disember...
moh kita cek sket....

  •  Sangat setia dan pemurah(ni sedikit betul)
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan(terlebih aktif)
  • Seronok bila didampingi(erk?)
  •  Perangai yang mudah berubah-ubah(TRUTH!..ha amek kau urup besar lagi!)
  • Pandai buat lawak dan berfikiran logik(macam tak je yang buat lawak tu)
  • Cepat marah(mihmihmih..depends la!)
p/s:jgan caye bulat2...men2 je ni...hikhik 

sebenarnya trasa ngan teman seopis ngan sikapnya,uhuk,tapi da centre balik da,anggap saja sebagai gurauan,biaselah,sedangkan lidah lagi tergigit,ayark!tade kena mengena...i'm okay now,thanks untuk rakan2 PSSCMUIAM yg menganjurkan majlis bacaan yasin smalam.AlhamduLillah.




2 comments:

Nory Zoulkefle said...

perkataan baru yer...hehe

nory pon kadang2 lambat pikap..

org dah habis gelak, baru nory gelak terkekek2 plak..hehe

husnaradzie said...

Nory,Yna pon sama..haha..rasa macam lembap sgt di situ dan terasa sangat bila ditertawakan..hukhuk...
sedih=(