Tuesday, March 12, 2013

::retis/selebriti yang pernah bertentang mata::

Hi! Diary!
lama dah tak post entry dengan mood yang baik,eceh~baik la sangat...
tetiba di kehujanan yang agak lebat serta kilat sabung menyabung di sekitar kolumpo ni,Cik Yna rasa macam nak post something berkaitan retis/selebriti
penah gak tengok one pemes blogger(nama dirasiakan) yang buat entry pasal retis(artis) yg dia penah jumpa
now, it's my turn,walopon retis yang I penah jumpa ni tak glemer(yeke?) tapi I nak gtau jugak
Ni mebi sebahagian retis yang CikYna ingat la...hehe



Elly Mazlein,yeah! CikYna minat sangat ngan lagu dia "usah ditambah bara yang tersimpan" woaahhh!jumpa dia masa dia datang Perlis,masa tu CikYna form 1. Seriously masa tu dia sangat keremajaan dan kekurusan,but now I think she's even more pretty than me..eheh....



EXIST!teruja u olls, I olls jumpa Ezad taim ni,sama program ngan Elly Mazlein kat atas tu. I olls mmg minat sangat ngan Ezad masa form 1 tu,dialah paling ensem pada abad itu bagi CikYna..kekkekekekeke.
ayah CikYna pon siap beli album,karok sama2 kt rumah,lagu Janji Padamu http://www.youtube.com/watch?v=aFK3yl91qXY



Zaman kemetrikan CikYna di UIA, ade konsert sempena ape tah,jumpa la ngan sekumpulan nasyid yg agak glemer masa tuh. Yang penting masa tu mereka masih single n availabel,belum kawen, CikYna ingat lagi taim nasyid competition, our grup nyanyi lagu In Team,setanggi syurga. bleh cek kat Youtube http://www.youtube.com/watch?v=JS3Ad4uB-E4

 

takkan tak kenal kot!Pemes ni,tepuk dahi,tampar pipi kuat2 kalau tak kenal. ehek~
Ustazah ni sangat la ohsem dan suweet ngan hasben dia,walopon kekadang tu ramai kurang senang,tpi lantakla,bukan dia buat pape pon...hiks~kami dr metrik Uia pegi dengar talk dia,mmg best!tak rugi..hekhek.

 

 kenal tak?kenal tak? I olls minat sangat ngan Lisdawati ni sejak zaman drama matahari! CikYna nampak kak Lisdawati ni kat Aeon masa dia tgah sopink2,ngan anak2 dia.Masa tu bulan posa kalau tak silap. Cantik,ala2 kemelayuan keanggunan,cuma....kurus sket...tapi tade plop si abg Fauzi Nawawi,hukhuk





believe or not? This Nur Amina hokey! I jumpa dia masa on the way ke opis lama di LRT Mesjid Jamek.
dia tgah shooting drama,eh2,cantik,comel,cute,osem bagai la si TIZ ZAQYAH ni. Yg pasti dia sempat senyum kt I olls ok...ala,macam terbang di angkasa kejap.mehmehmeh.putih melepak tau!cam nak tanye je,u ni makan bitamin ape ye?


ahhhh...abg ZULHUZAIMY. I olls jumpa dia masa kat CM,dia tgah beli kuih pau.sebelah I olls je.ehek~cam bedebar2 plop.Then CikYna tanye dia,sorang je ke?dia jawab ha ah,sorang je,lapar sangat!
..............................
........
....
tadelah,tipu je, tak tanye pon. Just pandang2 jeling2.ensem~tapi tak teruja sangatla,kalau Jang Guen Suk ke mau CikYna tergedik2 kat situ.Haha,over nak mampos!


Ramai lagi sebenarnya,tapi tak berapa nak hengat. Short term memory.
Tapi kalau diberi peluang, CikYna nak jumpa Sila Amzah ngan Siti,wajib!
Minat lagu je hokey!


NotakakiCikYna:tangan kebas kena kipas siling. Damn~












2 comments:

intan said...

wah entry best..saya pernah jumpa ezad exist jgk kt uia thn ni..konsert..tp dia da laen kurus.. nak buat entry camni gak lah..hehe

husnaradzie said...

ehek...jom intan..pastu tag saya tau..t sy komen...hehe