Tuesday, April 23, 2013

::Traumatize experience:eksiden with Lori balak::

Assalamualaikum

Harini tapau je nasik makan kat opis
habeh satu opis bau belacan
hamik kau,the dutchies nasib baik mereka tade
Saspens tak tajuk entry CikYna kali ni.hikhik
Tadela cuma nak share ngan korang ke,bila terbaca kisah kemalangan kat Federal Highway tuh
Malang tak berbau,kan? Even kita dah berhati2,tapi kalau benda nak jdi,tetap akan jadik
"Kun Fayakun "
Balak kat lori tu lagi gedabak dari balak lam picca ni.OMG!

Like what I alami before la,tedia campur bahasa,tak baik betol.
CikYna penah mengalamai eksiden bersama 2 teman ketika cuti Thaipusam tahun 2011(tak ingat dah bila)
Masa tu hari Khamis dan we olls nak pegi makan pukul 2.00ptg
Sebenarnya kami memang di laluan yang betul dah,sebab kuar je UIA,traffic light ijau.
Then jalan jelah,sedar2..
Dummmmmmmm!
Kereta berpusing dan CikYna tercampak ke depan driver,sedar2 dah kat klinik Uia
Hek eleh,eksiden bawak g klinik je?
Tade kecederaan serious,AlhamduLillah.
Kereta memang sangat teruk dan pemandu lori tu berjaya ditangkap oleh orang ramai
Apa yang ada di fikiran CikYna adalah kalau lori BALAK itu,yang membawa muatan balak yang gemuk-gemuk,besar-besar jatuh dan menimpa kami
hmmm...tak dapat nak bayangkan cemane
So,sampai sekarang,kalau nampak je lori balak
gemuk ke,kecik ke,mesti gegel-gegel badan.
Mintak simpang semua nyala..
semoga baik dan dilindungi Allah selalu. Amin
 
  Lagu trauma by Elite.layan jap sambil nari-nari K-POP

Okebai.

NotakakiCikYna: Jaga diri,hiasi peribadi. Peace yow!



3 comments:

Lelaki Ini said...

nasib baek tak teruk.
alhmdulilah.

YnaRazali said...

lebam2 je badan..huhu

intan said...

terkejut kot masa dpt berita eksiden kamu.. alhamdulillah semua selamat..