Wednesday, May 22, 2013

::Nombor telefon expired kalau 50 hari tak topup?::

 
 Hi semua,selamat berpetang-petangan. Arini malas sket nak wat kerja.haha. Tau tak kenapa?
Ce teka,ce teka.haha. Gedik!
Tu ce baca title atas tu. Harini adalah hari paling besejarah dalam idop. setelahs ekian lama akhirnya kena melepaskan beliau dan berpisah selamanya dengan beliau. Oh tidak. Sobs.
Beliau tu nombo tepon lama CiKyna. Now got new number.
Hoih laaa. menyusahkan betol. kena inform semua orang dan kena bagi penjelasan plak kenapa tukar nombor.
Agak pelik bila seorang CikYna jarang topup.
Agak-agak laaa. Now maxis akan terminate nombo yang tak topu within 50 days, Ingat tu 50 DAYS. besar punya peringatan.hewhew.
Pada pengguna maxis sekalian,berhati2lah ye. Beringat-ingat pada masa kini. Topup laa selagi boleh.ekekekekeke.
Tadi gi kedai,abg kedai tu la bagitau. Dia penah jadik cenggitu. Kalau syg nombo lama,gi maxis centre.
Agak-agak la bang,. Taun bila saya nak gi maxis tu. Takpelah bang,saya berserah je. beli nombo comey-comey. Dia gelak je.isk.Tak membantu langsung.
Seb baik beli nombo,kalau kena beli henpon,tak ke parah. Tapi ok gak,boleh beli Nokia Asha.kikikiki *tu angan-angan je*  
Say goodbye to my old number.Sobs.
Ni harini u olls pengguna maxis da topup lom?   Kalau blom baik pegi sekarang sebelum nasik jadik bubur, Eh sebelum nombo lama jadik nombo baru.

Okebai.Nak gi hafal nombo baru jap..(+_+)
 Yang menulih,

14 comments:

NOR AZIRA said...

lohh..cik tunang x topupkn ke?

YnaRazali said...

haish,maleh la nak topup.sonok guna credit free.hehe

Nao Mei said...

cik akak tak pakai maxis...hihi...digi ada satu..cam kes adik nie...sah-sah jarang top up..hahaha....:)

YnaRazali said...

lenkali CikYna topupla kak..huhu,serik dah

Farah Waheda Wahid said...

maxis akak pakai postpaid dan celcom akak pakai topup...so far x pernah experience lagi...

YnaRazali said...

itule kak farah.stress I.hehe

deno said...

sbb tu malas pakai topup.. pakai line terus!

YnaRazali said...

hehe...deno tahniah atas graduasi anda

Nur Aqilah said...

sy tak pernah pakai no maxis.

EdDynNa ♛ said...

ee dasyat sungguh maxis sekarangg . baruu cadang tak nak topap sebulann . HAHA :D

nur wanda Shuhada said...

ha ? betul ke . aneh betul laa maxis sekrang. Da lah LINE asik problem :')

Hajar Shikin said...

skrng ni no maxis sy mmg x topup lagi...nnti nk 50 ari lagi la nk topup,kikiki

Yaya said...

sama lh dgn sy. skrg tukar p nombor digi pulak. hihi :D

Diyanah .-. Nina said...

napee ? Kalau xtop-up nape ? ;O