Monday, June 3, 2013

::PLKN series part 1::

 
Eceh,kemain lagi nak ber part-pat plak. Bajet ramai followers betol la kau ni.haha
Tade la sebenarnya nak sambung je cite sal PLKN yang CikYna post minggu lepas.
Ingat lagi ke tak? Ce klik SAYANG APA KHABAR DENGANMU ENTRY ni.hehe.
Tekujat ana tau bila tengok ramai giler yang komen.OMG! tak penah ramai sebegini yang sudi mengomen entry CikYna. Rase cam pemes sebentar. Buweekkk!muntah*
Oh tapi kan CikYna tade banyak gambo laa...gambo entry lepas tu la gambo yang ade,yang lain semua lam album.
Dolu-dolu kan mana nak mampu beli kamera digital,sape yang ade kamera digital tu kiranya loaded gila baq hang!
So pas cuci gamba,trus letak lam album comey2 wat koleksi. Nanti CiKYna balik uamh, CikYna tunjuk album ngan koleksi gambo tu ye.
 
Meh kita mula:
CikYna merupakan pelatih PLKN siri 2 kumpulan 1. Kiranya second freshie la.
Pas SPM,dok umah kejap,pastu g PLKN. Teruja nak g PLKN Tuh!Ya ampon! Tak dapat nak digambarkan ngan kata-kata. Seghonok gila!
Walopon CiKYna ni bukannya extreme sangat,tapi sangat suka laa...especially kawad,hewhew
Jarak ke Kem Tasoh dengan umah CikYna hanyalaaa...30 menet.
 
Pintu gerbang da cantek
 Setiap minggu mesti mak datang bawak makanan.haha. jeles gila yang lain bila mak datang setiap minggu. Maklumla,dapat makan makanan lain selain makanan kem yang kurang sedap tuh.
Eh nak tau tak rasia CikYna berisi time PLKN tu?
Rahsianya adalaahhh...rutin makanan kami adalah 6x sehari iaitu sarapan,minum pagi,makan tengahari,minum petang,makan malam dan makan tengah malam.
Nak habaq mai kat U olls,makan tengah malam itu,adalah sangaaaattt laaa heavy!
Makan burger,sosej,makanan berat-berat la selain biskut.isk.Taim itu adalah time tido,tapi bagi plak burger,hamek kau!
Memang mendadak-dadak la badan,makan beger pastu terbongkang tido.hok aloh!

Itu bab makan,bila bab latihan plak, CikYna paling suka time kawad.Oh lupa,CikYna dalam team BRAVO tau.Bendera kami wana peberet I olls,BIRU!
Kembali pada latihan tadi,time kawad memang time di mana nampak kesungguhan antara semua. Even yang taktau kawad pon tetiba eksaited bila berkawad.
Paling CikYna tak suka adalah aktiviti rentas halangan. Takot la weh.hehe.
Nak panjat tembok tinggi-tinggi,omaigod!
Luruh jantung tau,Dah la time flying fox, CikYna orang last buat sebab takut tinggi. wooopsss!Bocor rasia.hehe

Rasanya itu dulu untuk part 1,banyak gi nak cite sebenarnya tapi masa rehat nak habeh dah.phew!
Lagi best ceta kalau ade gambo sekali. Nantilah CikYna g scan semua gambo tu ye.
Eh,I sempat berchenta tau masa tu. Gatai nak mampos!haha,no just joking.Ala chenta ngada-ngada,habis kem terus la tade pape.kuang-kuang-kuang.
Moh layan lagu khidmat negara jap. Rindu la plop.
 
hengat lagi tau lagu ni.rindu.sobs.
 
So buat yang terpilih tu,kalau tak minat ke apa,pegi dulu. Kompem nanti bila da habeh mesti tanak balik,nanges sampai banjir.percayalah..hehe.
Ada pro dan kontra nya,tak caya pegi dulu,tak terpilih? Takpe. Banyak lagi anda buleh join.hehe.
Satu Hasrat,Satu semangat,satu tekad!

smile:)
Yang menulih,

26 comments:

Farah Waheda Wahid said...

bila baca Yna update ...macam menyeronokkan..tapi kalau akak terkena gi PLKN...x taulah cam mana... he he he....

Nur Zahirah said...

mesti penatkan kat sana?siannya :(

YnaRazali said...

penat tapi best..hehe

Zaharah Jamilah said...

terselamat dr menyertai PLKN.. hehe

amira solehudin said...

Bestnyer .. :D

nurul shiraz Kamarudin said...

kenangan pergi plkn satu kenangan yang sangat sukar dilupakan.. kak shiraz first batch plkn dilancarkan.. masa tu x tahu ape2 nak dibandingkan dengan skrg... plkn arau, miss them..sob sob

Zieyzie Ilisha said...

wah mesti bestkan saya teringin sangat nak p tp x dapat :( sedih nya

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Hai , singgah sni sekejap :) singgah la blog saya http://3259thelittleboy.blogspot.com/

Hanis Masturina said...

macam best...tp takut kne dera..haha

cik amal said...

amal xdpt plkn.. diorang kata best tp amal xsuka la masuk hutan tu

Seri_Najwa95 said...

Dulu saya kem princess haliza. hikhik. semua kem best je :D

^^eKaTiKaH^^ said...

bestkan PLKN? hehe. akak pernah rasa bestnye mcm mane :D

Shakirah Rosli said...

oh kita x dpt plkn..goodluck kt sana :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xterpilih untuk sertainya

Nao Mei said...

alolo...cik akak tak sempat merasa tu semua...maklumlah zaman cik akak tak de program cam tu..hihi

Farhanah said...

Nana dapat PLKN tapi postpone sebab smbung belajar :)

alia shafida said...

Best pegi plkn..nk merasa jugak..tp xdpt

alia shafida said...

Seronok nyer..untung dpt pegi

alia shafida said...

Best pegi plkn..nk merasa jugak..tp xdpt

alia shafida said...

:)

Alynn Nyzaa said...

seronok ke PLKN? sy dulu x dapat pun PLKN.. hihi :D
*dtg dr blog cik fie ~

cik kiera said...

PLKN sememangnyaa menyeronokkan . ^_^

annezoak :D said...

PLKN nampak cam best., tapi knp ramai yg xnak pegi..?
*dari blog cik fie jugak :D

Mieya Atiera said...

mieya tak pernah rasa pon pengalaman PLKN nie. huhuhu

Asma Husna said...

bestnye..sye x dpt pon plkn..:)

Nabilah Lokaman said...

bunyi macam seronok je . tp saya tak harap nak gi plkn , hehe