Thursday, July 11, 2013

::Menu bukak pose 1#::

 
curik dari encik google ensem.mintak izin ye.

Update,update.woot-woot.
Nak bagitau atau share ngan u olls menu bukak pose smalam.
First day puasa terkial-kial lagi dan terpikir-pikir menu berbukak. Start zohor je menu-menu enak berlegar2 di kepala. tskk,tak sabau betol la.
last-last decide nak pegi bazaar kat area greenwood,satu jalan la ngan umah we olls.
Kami kuar awal dari opis pukul 5. Naik LRT menuju ke Taman Melati.
Sampai je kat area greenwood,tekujat gila bila tengok keramaian*bahasa rojak* manusia di situ. 
Sesak sampai belaga-laga bahu semua adalah.Memasing nak balik dan nak cepat untuk bebukak posa.hukhuk
Jalan punya jalan sampai kepala pusing,terus nampak satu gerai yang agak lengang jual nasik kerabu.
Ok fine!beli nasik kerabu ngan kerabu mangga,ayaq jambu batu dengan laksa buat moreh.hewhewhew.
Napsu semua itu,itu hanya napsu.
Pastu carik kuih puteri ayu untuk housemate. Aish...acane la ropenye kueh tersebut ye.
Adakah keayuan teserlah selepas menikmati beliau. Jalan punya jalan,nampak la satu kueh nama seri ayu.uhuk.adek beradik ke beliau ni. Tapi tak tanya la pulak.Puteri ngan seri itu khen berlainan.
So beli la kueh keria dengan karipap sebab ngak tahu rope sebenar puteri ayu.
Balik je tanya la housemate saya guane la rope si puteri ayu tuh. Dia gtau cenggini,
"bentuk cam bunga,ada nyur(kelapa) kat atas" hok aloh! apom ke,perlis panggil apam je.
komersial gila nama beliau. seteghes pulop bila tau nama sebenar apom tuh..
U olls tau ke? meh I curik dari abg google.
 
 hai nama I puteri ayu,orang perlis panggil I apom jew. giler tak glemer.
 
Maka itule kesah bukak pose I olls.
Harini sahur dengan milo dan roti kosong.Pastu sakit perot.hukhuk.
okebai.
#posejangantakpose#

4 comments:

Nur Aqilah said...

bestnya..

Atiqah Wadiah said...

iolss panggil kuih kat atas tu kuih puteri ayu..hehe

Nao Mei said...

wah nasi kerabu nie....sedap juga kan...hihi...pernah makan sebelum puasa hari tu...hihi :)

kuih tu cik akak suka dik :)

YnaRazali said...

aqilah,atiqah,kak omei:hehe.I olls tatau nama kuih tu.