Tuesday, August 27, 2013

::Pabila lamaran ditolakk..arhhh!::


Aloooo..amacam entry, ada bagusss???
tetiba je kan letak title yang tah pape. hehe. Ni tujuan untuk menarik minat u olls. haha.
Jangan salah paham ye. Ni bukan pasal meminang ke hape ke.
Ni adalah entry berkenaan dengan isu-isu semasa. Takdelah nak jugak tahu adakah korang pernah mengalami situasi sebegini dan apakah yang akan korang lakukan kalau berlaku pada korang.
Huhu. Yna rasa annoying sangat bila benda ni berlaku. Cam nak hentak pale kat dinding.miahaha

Ini situasi nya:
Satu hari lam LRT, Yna dapat seat untuk duduk. So dah plan lam pale otak untuk tido dengan nyenyaknya tatkala dapat seat dari LRT Melati.Jauh lagi nak sampai ke destinasi nun.
Tipa-tipa..
Ade sorang akak bediri betul2 depan Yna dengan perot beliau yg membesar..ohoo..
Maka Yna pom perati la beliau atas bawah.isk betul ke akak ni preggy, japgi salah teka tak pasal lak dapat malu.
Then ramai plak mata-mata yang memandang, maybe suh Yna bangun bagi seat agaknya..
So dengan sopan dan santun Yna bangun dan mintak akak tu duduk..(buat muka manis semanis gula-gula getah)
Akak tu pandang muka I dan dia sempat buat pandangan sinis, haish..husnuzonn..
Pastu dia palingkan muka dia..alamakkk!!Apa yang berlaku sebenarnya..
Yang takleh blah,ade sorang abang ni beliau gelakkan Yna..adesss.sampai ati kau bang!
So Yna pom amik keputusan untuk kuarkan beberapa pilihan jawaban bg merungkai segala misteri.
Kalau you olls la khen, apa yang u olls buat. Ce teka apa yang Yna buat:
 
                        a: pura-pura tido
                        b: mintak mahap kat akak tu
                        c: tampo abang yang gelak tu.upss..
                        d: buat muka belas kesian
                        e: lari kuar dari LRT
                        f: tiada jawapan di atas

Stress weh..Niat saya cuma satu nak membantu. Sekali kena camni..Oh nooo..dulu penah gak ofer kat sorang makcik.Last-last beliau hanya pandang-pandang jeling-jeling jeww..
Paneh la hati ambe..Takpelah, as long as niat tu betul.Tak kesah la kan.
Nak selamat, takyah duduk bediri je lam LRT tu. Agak-agak nak pengsan mintak la seat dari mana-mana abg tough yang tengah duduk.
 
Agak-agak kalau berlaku kat korang, ape yang korang buat. Ce share kalau sudi.hehe
smile:)

2 comments:

Nur Atira said...

yana tade jawapan kot hehe

YnaRazali said...

Atira: f jawapan dia..hehe