Thursday, September 12, 2013

::Malam je demam, demam je malam::



gambo dari google

Uhuk,uhuk..batuk-batuk kecik sambil menulih..adesss..
Tatau nak cerita kat sape, just nak share ngan u olls semua. 
Minggu ni adalah minggu paling tak sehat saya. Malam-malam je mesti rasa seram sejuk, menggigil badan dan perlukan selimut tebal-tebal
Dah tu tidur tu dah macam-macam posisi. Puku 8 je dah start ngantok dan tade masa nak bersosial dengan TV. ohoo..

Sebenarnya sebulan yang lepas pon Yna ade demam gak. Dapat MC sehari sebab suhu badan 39 darjah celcius.
Doktor pon cam pelik dengan suhu badan panas yang melampaui batas, Yna masih dapat berjalan dan bekerja
Last-last beliau bagitahu Yna yang Yna perlukan MC.
Makanya saya dapat cuti sehari.Yeay!!
Tapi,tapi,tapi...
Yang tak best tu doktor pesan,kalau esok awak masih belum sembuh, kena rujuk hospital
Ayarrkkk! Part tu yang tak best. Knapa hospital? Haishh.

Esoknya memangla tak kebah lagi demam tu. Eh,siap leh kemas-kemas rumah bagai.haha
Takdenye nak rujuk hospital. Doktor cakap bukan apa sekarang kan demam denggi berleluasa, cuma nak prevent je.huhu
Ni dah lari dari topik ni. Okla, makanya ahad lepas rasa cam nak demam lagi.
Telan ubat bagai sama je kesannya. Yang pelik tu waktu malam je tau.
Pagi otometik ok walopon rasa paneh-paneh badan kat dalam
Tapi Yna rasa Yna tau kenapa..
Kesan mandi malam leni. Kan tak elok mandi malam-malam
Tapi acane nak buat, balik kije pon dah kol 7, tak mandi tak selesa lak nak tido
hoho..

Okla u olls, nak tamatkan entry ni. U olls pon jaga diri ye.
Rajin-rajin makan vitamin dan bersenam.
smile:)

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

take care and get well soon yna...jangan biarkan kalau berlarutan, gi buat further check up kat hospital dan jumpa pakar kalau perlu...

YnaRazali said...

Thanks kak

Rosmiza Ali said...

Jaga kesihatan elok2 Yna.. Ranjin2 ambil suplemen tambahan ye..
ZON PERMAISURI CHOMEL

adzairdawati makdara said...

get well soon ya

Invisible Me said...

A'ah. Tak elok mandi malam selalu. Ada kala kena lap2 ja badan. Mungkin selalu letih sama kot. Mungkinlah
Take care :)

Bonda Qalish said...

Jemput follow segmen saya.

http://penat-menaip.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-salamah-ishak.html

tenku butang said...

ala syainnnya dia.. makan obat tauu.. minum air 100plus tu.. tapi kasi buang gasnya dulu.. okeh

Eiqa Almond said...

39.?? tinggi nyeee..
Nie mesti x suka dgn hospital nie, hohhoo