Thursday, February 28, 2013

::kau hadir tanpa dipaksa::

ooollaaaaaa...dear diary!
arini lambat sket hapdet,so many things to do..godek2 idea nak tulih mende kat diary ni
tepat jam 4.30 pm mata berkelip-kelip menandakan mengantuk yang tak dapat dibendung lagi
dengan kekuatan dan semangat yang tinggi,maka Cik Yna pon semangat wat keje,pedulikan anasir2 ngantok tu walopon kadang2 menguap tu kalah mak nenek..phew~
habeh je wat call(salah satu jobsope cik Yna),maka Cik Yna dengan senang ati pegi ke pantry bertemankan gelas ijau,sudu kecik wane pink,gunakan kemudahan yang ada untuk buat neskefe kegemaran
letak neskefe dua sudu kecik,krimer sket..pergh!!!
the vas bombastik~rasa cam jadik model lagu terukir di bintang plop~nyanyi sambil pegang cawan cam aizat..eheh
eh,sebenarnya nak cita lain, lain plak yang kuar.entry tu la..kat atas tu
sapa yang hadir tanpa dipaksa?sapa?sapa?sapa?
bukan sapa,tapi apakah?
hmmm...kawan baik Cik Yna,teman setia susah senang (yeke?)
M.I.G.R.A.I.N!
itula...tak semua orang nakkan cik migrain kan?bukannya dia ohsem sangat pon,hadir dalam idop Cik Yna since matrik lagi..makanya nak sembuh dari penyakit Cik Migrain ni...petuanya adalah:


  •  kurangkan makan coklat~macam tak boleh je nk tinggal atau kurangkan,tambah2 coklat yang ade hazelnut~alahai mengancam jiwa lara 

  • yang second adalah minuman bergas~kurangkan atau brenti trus..tambahan plop yang ade ais ngan lemon...

  •  omaigai!this one Cik Yna pasti takleh nak tinggal,pasti,pasti,pasti takleh tinggal iaitu nescafe plus ais(tambah2 yang kat mamak.mihmihmih)

jadi,sila kurangkan sebab ni nasihat dokter,dan amalkanlah gaya idop sihat dengan bersukan ye~
CikYna bertrening silat seminggu dua kali,so dikira sebagai sukan letew~

#peace#

notakakiCikYna:amalkan makan vitamin C untuk kehidupan lebih sihat.#flavettes#@#vitacollagen1500#

4 comments:

intan said...

owh..migrain yg dtg upenyer.. awak kecik jer nota kaki..buat la entry pasal vit c flavettes & vitacollagen..

husnaradzie said...

sebab mmg tanak bagi nampak....haha..bereh boh..sy baru terai,kene try dlu baru bleh buat entry

intan said...

owh..ok2.. x per la sharing2 la nnt.. =)

asRaN zaRa said...

wah perempuan mmg guna bnyak supplmnt ke ? :) haha, migrain mmg mnganggu sgt , seharian tak bleh buat krja camni =='