Friday, March 22, 2013

::Menangislah,sayang. Sobs.::

 

Ololo...Comeynya dia.
Vahvahvah. Tajuk entry tu agak menggoda jiwa di hari jumaat. hehe.
Bukan apa,tetiba terpikir nak mengepost satu post yang ala-ala insaf di hari jumaat. lol.
Menangis atau teriak lam bahasa utara. Standard la tu. Nama pon manusia. Mesti ada kesensitiviti setiap orang kan.

Macam CikYna sendiri, I am not a sensitive girl.(Chewah. Yo oo jew tu)
Maksudnya, susah untuk menangis, tapi sekali menangis,hamek kau!
Semua buleh dengar. Mbahahaha.
One of my BFF, panggil CikYna hati kering. Hoih,tak sayang mulut.
Ntah la bagi CikYna,depends  pada situasi la kot. Takkan tetiba nak menangis tak tentu hala.
Nanti tak pasal kena cop mereng plop.
Heh! Kalau takat tengok cita korea, industan,tetiba nak melalak tak tentu pasal memang itu bukan aku. hihi.
Dolu masa blajar, ramai la kawan yang macam tu. Tetiba sedih part cintan-cintun, hero dan heroin berpisah. Sobs. Omagai! Agak-agak la weh. Berlakon je pon. Pastu diaorang marah CikYna, Ko ni tak yah la join ktorg,punyalah sedih buleh ko buat dono je.
Aik,aku plak yang dipersalahkan. Haish,tak paham,tak paham.

Cuma itula, kadang-kadang tu tercuit jugak la perasaan dan termenangis jugak la(eh termenangis?pon boleh)
Ada beberapa situasi yang boleh membuatkan CikYna menangis. Ada jugak beberapa kejadian yang membuatkan CikYna boleh menangis tersedu sedan. Sobs#

Yes, bila seseorang yang amat saya sayang menghadap Ilahi. Hoi la. Menangis tak de lagu. Miss dia sesangat.

Bila ada perkara yang berlaku melibatkan keluarga CikYna

menang wajadiri.haha. tade kena mengena

Iutlah dia.Kadang-kadang tak expect pon satu benda yang boleh membuatkan kita mengalirkan air mata. Tetiba sahaja rasa sebak. CikYna memang akan menangis bila melibatkan sesuatu melibatkan keluarga dan kawan-kawan.
Apa pun,menangis itu  perlu bila kita stress. Yeke? Hentahla. Menangis bila perlu kot. Takyah nak melalak cam kucing ilang anak kalau tengok cite korea. Cam nak lempang-lempang je muka.
Beware ye. >.<

kalau menangis dan ketawa tu satu ubat,maka itu tak salah.Sekali-sekala,kan? Peace.


NotakakiCikYna: Semoga dipelihara selalu,keluargaku dan teman-temanku.Amin






5 comments:

Nory Zoulkefle said...

nory plak hati tisu...
mudah menangisss..
memang jenis yang tak sayang air mata...
hehehehe

Anis Anisa said...

sy tag akak :)
http://anisanisa33.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

husnaradzie said...

Nory..hehe.sejak kecik lagi camtu.Taktau la..hehe.

husnaradzie said...

ANIS,noted!Thanks dear

intan said...

saya kadang2 hati kering gak, nangis bila perlu..haha