Friday, March 29, 2013

::secebis kenangan PART 1::


Salam diary,semoga harini lebih baik dari smalam.

Amin.
Today is my refreshing day sebab harini jumaat. Esok cuti. Hokey tade kena mengena dengan ini entry.
Saje je. Tetiba plak entry ni ade part 1 dan seterusnya. InsyaAllah.
Tade pape pon nak cita pasal kehidupan saja dan pasal family. Sebab tetiba rindu family yang jauh di utara. Sobs.
Kalau la perlis dengan kolumpo ni ibarat kolumpo dengan nogori semilan,dah lama dah CikYna balik. Silap hari bulan,setiap minggu.
Tapi sebab CikYna ni maleh,nak sakitkan badan dan buang masa 9 jam dalam bas,travel ohmai!
Stress gila baq hang. So memang la kalau cuti sari dua tu maaf dipinta la,memang CikYna say NO to balik kampung.
Op kos la nak balik,tapi cam masa tak kena je. So niat terbuku tu,di batalkan saja.

Family. Keluarga.
CikYna anak sulung. Ada 2 adik lelaki.
Mak keja kat mrsm. Ayah tak keja. Tak sehat.
So mak memang banyak berkorban untuk kami adik beradik. Masa ayah sakit,makla yang banyak bertungkus lumus bekerja. Dulu masa ayah sakit, CikYna seriously taktau betapa serious nya penyakit ayah.
Mak tak bagitau sebab tanak pelajaran terganggu. Masa tu kat UIA PJ.
Menyesal jugak sebab taktau dan asek buat mak rasa bersalah. Ya ampun! Sobs. :'(

Bila CikYna sambung amek degree,ayah masih macam tu.
Percakapan telo lagi,jalan pakai tongkat.
Dah tak macam dulu,sensitip manjang dan perangai agak kebudak-budakan.
Mulanya CikYna rasa down sangat,sedih lagi lah bila tengok dia camtu.
Hentah la,rasa macam nak kembali macam zaman sekolah rendah, ayah hantar pi sekolah,singgah kedai minum teh tarik.
Ya Allah sayunya hati.

Semoga keluarga saya dilindungi selalu. Maaf tak leh nak sambung. Sebak sesangat.
Sobs#Sobs#
Okebai.

Adik-adik   


Mak ayah
NotakakiCikYna: hargailah ibubapa sementara mereka masih ada.

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

mana entrynyer? x keluar pun husna?

husnaradzie said...

aik jadik balik...huhu...saya tak tau la tekan mende.t saya edit.thanks farah

husnaradzie said...

tak jadikla farah.taktau saya tekan mende..huhu