Tuesday, April 9, 2013

::Keterujaan ke Cameron kali pertama::

Assalamualaikum

Ni cita basi lagi ni,nak hapdet pasal cuti-cuti CikYna weekend hari tu
Ni adalah first time CiKyna ke Cameron Highlands
Sebab tu lah title pon ala-ala cam teruja gila,penat oo pikir tajuk yang sesuai.mihmih.
Nak dijadikan cerita,ni adalah ad hoc vacation.
Abg Fery yang ajak CikYna,Kak Fad dan Kak Has masa we olls kuar tengok wayang malam tu.
Then pikir punya pikir,last2 menjadik jugak la nak pegi Cameron
I olls eksaited la sebab tak penah pegi lagi seumur idop.kesiankan?

Makanya perjalanan diatur dengan 2 buah kereta bersama 2 family.hihi.
Perjalanan agak jauh dan mengujakan sebab tak penah pegi Cameron kan. Cam jakun gila.
CikYna jelah. Yang lain ok je.
Oh sebenarnya,sepanjang perjalanan,naik je Honda Civic fery2 tuh,otometik mata akan tepejam dan mengantuk. haish la mata.
Bila sampai exit Tapah,segalanya bermula.

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
Sampai je Cameron tuh, CikYna ngan Kak Fad,terus cakap,this is the first and last at Cameron
Pastu lari cari toilet. Nak muntah la woi! Aduh la,last-last tak kuar menda pon.huhu.
Kami menjamu selera di food court,gambo tak sempat amek sebab penin-penin lalat.
Lebih kurang kol 10.30,we olls check in kat apartment.
Nak habaq keterujaan dan kesejukan Cameron ni,sampaikan umah dia tade sebijik pon kipas
Sejuk gila baq hang.hoho.
Tak habeh lagi,malam masih muda. Dan dengan penin-penin dan ngantok-ngantok tuh,we olls pegi carik steambot. Kunun-kunun nak sejukkan badan.
Dan pilihan kami adalah steambot dekat Brinchang nun.
moh layan picca:

CikYna dan Wardah kawaii

Hepi-hepi kapel,Huda dan Fery-fery

Ni kak Mun dan abg Lulu

Nampak tak keterujaan tuh. Sengih-sengih sampai mata tutup.Cam nak tumbuk je diri sendiri.


Tomyam dan sup.Oklah.huhu


#END#
Xhabeh lagi,lastday ni we olls jalan-jalan menikmati pemandangan.
Checkout pukul 12.00 dan terus makan tengahari atas kelaparan yang amat sangat.
Pastu kami shopping di sepanjang jalan,CikYna,kak Has dan Kak Fad sempat grab tshet Cameron sorang selai.
Ok la buat kenangan.hihi.
Kalau gi Cameron mesti kena g ladang teh kan?Wajib tau!
Minum teh sambil menikmati panorama yang mengasyikkan,lupa jap masalah-masalah yang melanda. Eceh,banyak nau masalah kau Yna.
Kami pulang lebih kurang jam 4.30 petang. Tak g ladang stoberi sebab tak sempat.
Next time mebi.eheh.
Tadi kata first and last,huhu.
Kena datang lagi sekali la..Nak g pungut stoberi.woot2.
Jom layan Picca lagi:


Tshet sama

Moh minum teh

Nice view kan?

Hasil borongan teh.woot-woot

Gamba gedik dan comel harus ada!

Tu je nak cite.Oh lupa nak cakap,terima kasih untuk semua.
Buah tangan tade pon,sebab macam rushing.
Next time ye. InsyaAllah.hehe
Okebai!

NotakakiCikYna: Dah macam fiesta bendera je kat Gombak tuh.macam-macam kaler ade.huhu
 

7 comments:

Farah Waheda Wahid said...

seronoknya yna...

Baiyah said...

bestnyer..dapat jugak g cameron ye..^_^

husnaradzie said...

best tapi takleh g stroberi farm.sedih.huhu

husnaradzie said...

alhamduLillah..hehe

MarnieyZ said...

best nya dpt jejalan kat sana. sya pun nak pergi jgk. hehe

husnaradzie said...

Jom2!kita g ramai2.

intan said...

jom lah gi lagi nnt.. nak makan coklat strawberi kat CH best.. =)