Thursday, May 16, 2013

::Selamat Hari Guru Cikgu,Teacher's Day!::

16 Mei menjelang tiba. Harini hari yang istimewa buat insan bergelar Cikgu
Tanggal je tarikh ni,semau cikgu gmbira dan bahagia,hati bunga-bunga gitew.hehe.
 
Kenapa? Yelah sebab Hari Guru kan semua aktiviti khas buat Cikgu,Takyah nak mengajar
Student pon gembira jugak,sebab tade kelas.haha.
 
CikYna dulu memang berangan nak jadik Cikgu,tapi mak kata tak boleh,
Nanti tak pasel ade kes dera berlaku di sekolah.haha. CikYna garang sangat mak kata,tak sesuai jadik Cikgu yang lemah lembut.*uhuk,mak*
 
CikYna ingat lagi masa skolah dulu, tiba je hari guru mesti pening kepala,nak bagi something untuk cikgu dengan seikhlas hati
Seminggu sebelum hari guru dah kumpul duit dah,pikir-pikir dah nak beli ape kat cikgu
 
Masa kat skolah,CikYna ni penolong ketua kelas,pegi amek buku cikgu,report kat cikgu kedatangan kelas,datang awal sebab pegang kunci kelas*tu pom nak gitau ke.sila muntah sekarang!*

So agak rapat la dengan Cikgu-cikgu.So boleh la bodek2 cikgu dapat markah lebih.mihmih.tadela..
Banyak gak kenangan ngan Cikgu-cikgu ni.huhu.Dari form 1 sampai la From 5.
Form 1 admire kat sorang Cikgu ni.haha. Gatal gila baq hang!Maklumla baru masuk alam remaja.kikikiki
 
Tapi yang paling best bila result SPM keluar. CiKYna ni tadela dok kelas paling bagus,tapi kelas nombor 4 dari 10 kelas.huhu
Time result kuar,I olls dapat title best student OMG! bahagia bila tengok wajah cikgu-cikgu dan mereka ucap tahniah. AlhamduLillah.
 
Then bila dapat masuk UIA,sekali lagi ucapan tahniah dari Cikgu.hmmm..sebak plak rasanya bila tingatkan cikgu nih.huhu

Tapi kan,mesti cikgu baik-baik,hensem-hensem,cantik-cantik dapat adiah lebih banyak arini khen?hehe.Budak2 kan suka cikgu cenggitu.ye dop?

Okla ni je coretan I pasal hari guru.Last but not least!
 
"Selamat Hari Guru Buat semua warga pendidik.
Tabika Kemas Alor Tampang
SK Seri Tunjong
SMK Tengku Suleiman
Matrik UIA
UIAM Gombak
Semoga diberkati selalu! Amin."

Yang sentiasa sayang Cikgu,










2 comments:

adzairdawati makdara said...

Selamat Hari Guru kepada yg bergelar cikgu dan cikgi semuaaa :)

Putra Kembara said...

jom nyanyi lagu 'Kami Guru Malaysia' ramai2 :p hehehee..