Tuesday, February 11, 2014

::Kwan ke sahabat lebih manis?::


 
Sahabat adalah orang yang banyak memberi manfaat dan kebaikan kepada kita, dan kita juga begitu.Sahabat adalah seorang yang setiakawan, boleh membantu apabila kita berada di dalam kesusahan, meredakan kesedihan ,menghilangkan kebimbangan dan sanggup berjuang demi kebaikan kita. qoute

Kawan biasanya terjadi apabila seseorang itu menemui individu yang lain, yang memiliki persamaan seperti hobi, minat, sikap, tabiat dan pemikiran yang sama dengan dirinya. Kita selalunya berasa seronok dan terhibur apabila berada bersama-sama kawan .Kawan mungkin boleh berkongsi kesedihan dan kegembiraan, tetapi mereka selalunya tidak akan pergi lebih jauh daripada itu. Malah, sekiranya tidak sependapat, hubungan kawan mungkin boleh terputus.qoute

ahaa...rasa cam betul je kan maksud dan makna sahabat tersebut.
Sekarang ni susah ke senang nak cari sahabat atau kawan sejati? Kalau tak silap Yna kawan ni senang nak cari. Sape-sape je buleh jadik kawan.
Tapi sahabat..hoihh!

Ade ke sahabat yang sanggup bersusah payah demi anda, anda susah beliau ade memberikan semangat
Anda senang, beliau ada bersama untuk meraikannya..


Bila pikir-pikir balik, adekah Yna ni seorang sahabat atau hanya kawan kepada semua teman-teman Yna
Kalau boleh Yna nak jugak berkongsi susah senang sama-sama dengan mereka.hihi
Ni apesal buat ayat sedih-sedih nii. Putus cinta ke hape?
Takdelahh, saje je nak share idea. Lama tak update belog. Puas pikior nak menulis mende.
 
And now, I am currently stay with them
 

So now susah senang sama-sama ngan dyeorang..hoihh..
Ngantok giler nii.taktau kenapa, jaga diri ye semua:)

1 comment:

Da Yana said...

saya dh jupe sahabat...saya suka sebab susah senang die..saya ade untuk die..camtu gak bila saya susah.kawan saya xramai...xsuka..lebih suka menyendiri...kawan saya hnya pencipta saya.