Monday, May 19, 2014

::Mak long, Yumi nak adiah birthday!::

 
 
 
 Ni Ayumi. Anak sepupu saya makanya otometik jadik saya punya dua pupu.hehe
Yumi yang dulu bukanlah macam sekarang. Dulu kecik je, sekarang ni badan dia macam di pam-pam.haha
Cukup marah kalau orang panggil dia gemuk ke debap ke. Dan cukup pantang bila dipuji cantik. hoihh.


Ni Yumi kecik-kecik dengan maklong. Abaikan muka maklong yang serabut tu
Nak cerita ni haa, semalam birthday dia. Sumpah mak long tak ingat.huhu
Mak dia buat la jamuan skit-skit. Ni pon sorang sepupu saya yang juga rapat dengan dia post
Kemain kau Yumi siap buat birthday party!

Birthday girl in the house. Mekap kau! Habis mekap mak dia. Kalah maklong dia yang bekerja ni haa.
Tak sah kalau keluar rumah tak pakai heels.
Makanya lepas habis je jamuan, dia tanya kan mak long dia sorang lagi. Camni ayat dia
"Maklong, takdak hadiah ka? Kan birthday ni? kena la bagi hadiah"
Tercengang kau maklong dia. Hoihh mintak hadiah, budak-budak zaman sekarang.


 
Ni laa hadiah maklong dia lagi sorang beli. Kena la beli, mau tuntut hari-hari selagi tak beli
Saya? selamat la tade, kalau ade mau dituntut jua.haha



Kepada Yumi, maklong ucapkan selamat hari lahir. Semoga berjaya dalam hidop, sentiasa comel dan jadik anak solehah. 
skeptikal gila ucapan maklong.haha
okebai. sekian ucapan maklong.hehe

Maklong Yumi yang menulis,

3 comments:

mizz miaizzati said...

sonoknye dapat celebrate besday budak..tengok deme hepi..emmm

YnaRazali said...

betul tu. Mak dia nak hepikan die.hehe

nor azira said...

anak buah la..nape dua pupu plak..anak linaku nanti br dua pupu dia..haha