Monday, May 19, 2014

::Mematikan semut. Yeehaaa::

 
 
Hoih, harini hari paling mengantuk kat semesta. Rasa macam nak amik MC je.huhu.
Tadi pon naik LRT, siap turun ke stesen kedua pastu patah balik semata-mata nak duduk dan tidur.
Boleh la dari tersengguk-sengguk kat opis.
Dan pagi-pagi datang ke opis, ahaaaa.
Tekejut tengok semut berkeliaran di atas meja. Mai mana pulak ni. Marah pulak pagi-pagi kena membersihkan meja.
Ropanya baikkk punya dia buat sarang dan ajak kawan-kawan dia menyelinap masuk ke meja ku,
 
Tak buleh jadik terus skype Rachel mintak magical spray dia
Dan-dan dia tanya " Got semut ke?". Then I replied "Yes, sangat banyakk!"
Ni haa magical spray dia



Dari jenama Bio Z. Suka sebab ada bau serai sikit. Satu opis bau sampai bos tegur. ahak
Ambik spray trus dengan angkuhnya menyemburkan kat semut yang beratur panjang berbaris macam nak berkawad
Sesaat semua semut tak bergerak, pengsan dan mati kot.
Takpekan bunuh semut?? haha
Then boleh la bekerja semula dengan bau aromaterapi serai. Aroma angat! sampai pening la bau dia.
Ni masih ngantok lagi. Perut pulak kelaparan.
Ok la tu je nak cakap. Psal mematikan semut. Happy monday blues!

Yang mematikan semut,




4 comments:

miss fifi said...

Fifi gne ridsect je ven though tak tau la semut mati ke tak, as long as they're scampering away, it's fine by me :D

Farah Waheda Wahid said...

wah magic spray, kat mana nak dapat ni?

YnaRazali said...

@miss fifi: banyakk sangat. tu yang guna insect spray ni

@kak farah waheda: opismet punya :)

Kisah Si Dairy said...

nak cari jugak la magic spray nie