Friday, April 5, 2013

::sekolahku berseri wajahnya::


Lagu sekolah,hengat sampai sekarang lepas hampir 8 tahun cenggitu tinggal. Lama nya!
Aip2,tajuk ni sempena sekolah saya tersayang. Tadi tengok sis farah waheeda wahid punya entry
pasal sekolah dia dan aktiviti dia di sekolah,tetiba CikYna rasa cam nak tiru jugak.
hehe,saya tiru entry ye sis http://furrasbubblynotes.blogspot.com/

Nothing spesel pasal saya dan sekolah,tapi sekolah CikYna memang best sesangat.
Dari sekolah menengah CikYna belajar bedikari,mehehehe.
Belajar berpaneh berhujan,belajar kena denda ngan cikgu,blajar jadik leader,
macam-macam la jugak.

Moh kita recheck menda yang CikYna join dan suka kat sekolah.
SMK Tengku Suleiman.

Gambo: Cik Google pinjamkan
*1: Pertandingan tilawah Al-Quran: form 1 rasanya,masa tu wakil tingkatan. Hek eleh,tekujat
ana  masa ustat tetiba pilih. Sebab dalam kelas CikYna volunteer mengaji masa waktu pendidikan islam. I love this subject. Belatih kemain lagi,tapi tade rezki. Takpe,itu adalah pengalaman. Oh first time masuk tilawah masa darjah 4. Wakil daerah,kalah jugak.uhuk.


Gambo: Cik Google pinjamkan
*2: Berlakon sempena minggu sejarah: caya tak?caya tak? Ni bukan auta tau, ni betul-betul punya.mehehehe. I belakon jadik extra je, cita mahsuri. Jadik mak mahsuri. Omai! jenuh mencari baju kurung kedah nak pakai,last2 cilok tok punya,seb baik muat. Macam biasa,kalah jugak.hahahhaha

Gambo: Cik Google pinjamkan
*3:Nasyid: Woahh I like nyanyi-nyanyi. Nyanyi lagu Rasulullah from Hijjaz. Vokalis u olls, vokalis. Woot-woot.

Gambo: Cik Google pinjamkan
*4: Kawad kaki St John: Aaahh,ni suka sangat. hehe. I love to kawad. Rasa cam gempak-gempak je bila berkawad. tak pasel. Syok sorang-sorang. So far,dengan St John ni la,CikYna join banyak kem dan masuk banyak pertandingan kawad. Paling best Perkhemahan peringkat zon utara. Hengat lagi tau.  Baju tu dah tade,sape amek tah. Sobs.

Gambo: Cik Google pinjamkan
*5: 800 dan 1500 meter: aaahhh...yang ni rindu jugak nak buat. Sekarang tak buleh dah, semput la woi. Larik 800 dan 1500. CikYna tak leh lari pecut. Sempot. Mehehehe. Menang? Penah la nombo 3.
Ingat nak sambung kat UIA kerjaya jarak jauh ni. Tapi,cam tak boleh je.Phew!


Tu jelah dulu yang boleh kongsikan ngan korang. Sambung keje jap.hehe.
Best tau time sekolah ni. Banyak benda yang rindu nak buat masa sekolah.
Minum teh ais,makan laksa pas diskasyen,study grup sambil usha lelaki kacak, bodek cikgu. Mbahahaha.
Oh, before berlalu pergi. CikYna penah jadik penolong ketua tingkatan tau,setiap tahun,bukan bangga tau,bagitau je.kikikiki.Pegang jawatan setiausaha dari sekolah dan penah jadik BESTSTUDENT spm 2004.hehe.

Okebai.

NotakakiCikYna: Love ur school plis. Miss my cikgu. Sobs.

     





2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah aktif juga ek... tu lumba lari tu...kalau kakak memang tak ler... he he he... semput... masa sekolah2 dulu alasan x mo lari...ada asma...bley?

husnaradzie said...

hehe.kak,sebab sy ada asma la sy tak brani join lumba lari pecut.huhu.lari selow dlu baru pecut.kekekkee