Friday, July 19, 2013

::Berbuka dan bersoq semalam::

 
ollaaa..macam da lama je tak update pasal juadah berbuka dan bersahur. dulu kemain lagi semangat ye.
isk-isk.tanak,tanak,tanak. Kena rajin haslina.hehe
Menu sahur sekarang adalah roti dan milo. Pape jenis roti CikYna balun.
Best gak cicah roti dan milo awal-awal pagi. Refreshing gitew.haha.
Dulu time blaja memang diakui la sahur je kena makan nasik,tak makan nasik,tengahari tu mesti muka dah toya,takde semangat.
Now, bila da setat keje ni mula la berjinak-jinak untuk save budget dengan makan roti je.
Bukan malas nak masak tapi itule, takde dapur yang proper. 
So far,bila makan roti ni,alhamduLillah la bertahan. sama je kan kandungn nasik ngan roti.
Gumbira hati bila dapat save budget.
 
Puasa plak semalam pegi bazaar wangsa maju. Panjang gila baq hang bazaar dia.
Lenguh kaki I tau. Tapi tak pegi sampai ujung pom. Cukuplah sekadar menjenguk yang dekat-dekat aje.hehe.
So CikYna grab la kuewteow sup, somtam dengan roti sardin.eheks.
Amacam,juadah? tak gempak kan.haha.
somtam tu la,penah rasa sekali sedap gila tau. Nak balik perlis lambat lagi, so makan la somtam kolumpo.
Makan camtu je tanpa nasik.hoho.Nikmat tak terhingga.House mate tengok pon cam pelik.
 
Harini dan esok (chewah da pikir menu esok..) ada hal sket berbuka di luar.oyeahh.
So stay tune la for next update.hehe.
Eh sempena ramadan ni ada menang GA perfume tau. tak sabor nak tunggu.
thanks to the sponsor.
okebai:)
 

3 comments:

Cik Eka said...

hehehehe eka kan, sebab roti la paha jadi gumuks. sebab makan roti putih. heheheheheumah cik yna kat ner. tunang eka pun selalu pegi bazar wangsa maju. hehe

mynameisbulat said...

kemain kazen kita ni slalu menang giveaway!!jeless hehe...jumpa raya nntibg duit rya na

zeera lily said...

salam ramadhan & selamat berpuasa =)