Thursday, July 18, 2013

::Kesah tiket raya ku::

 
Hi olls. Nak ceta kat u olls ni. semalam I olls da dapat tiket raya tau.
Happy la buleh tiket untuk balik walopon cuti pada 6hb. Gila kau! CikYna mintak cuti awal tapi tak diluluskan lah.
Padahal 4 ketul je melayu kat opis tu dan yang lain semua non-muslim.
Time raya cina, kemahin lagi tau they olls bercuti-cutian. haish.
Sabar-sabar. Saya puasa.muehehe.
 
I olls call la Etika(nama bas yang I olls selalu naik.) kaunter dekat Pudu Sentral isnin minggu lepas. Semangat tau nak raya walopon tak pose lagi.hehe.
Tanya la akak kaunter tu bila kuar sebab tiket raya pantai timur macam da sold out. 
Takut gak,tak pasel jadik dendang perantau nanti. Oh nooo!
Thenselalu gak la bukak online website Etika tuh.Tengok-tengok la tiket da kuar belom.
Eh-eh since last week sampai senin lom kuar lagi nih,orang kata semua tiket da sold out.
Oh no,mati la I olls. Camne nak pulang menikmati biskut raya dan memakai baju raya.
Seteghesss..
 
Dah tu semalam try la call kaunter Etika kat Pudu tuh. Isk takleh jadik la kan.Nak dekat seminggu lebih da pose, takkan tak kuar lagi.Impossible..
I pom call and sorang kakak angkat. I tanya la beliau.
'Kak,tiket raya 6hb malam banyak lagi ke?' ecewah,tanya banyak lagi kau.  Kompiden bangat tau.
Then...
-
-
-
-
-
-
Dia cakap cenggini, 'Eh dik,tinggal pukul 7.30 je tau.Yang lain dah tade'..
Terus peluh-peluh jantan eh peluh-peluh pompuan mengalir. Hoi biaq betoi. Ini sangat mengejutkan beta.
Mampuih la kalau tiket itu tidak saya dapat. Memang menanges tak berlagu la hai.
Habeh je koje pukul 5,terus berlari-lari anak menuju ke Pudu. Tau tak jarak antara Pudu tu lebih kurang 15 menet je.
Tapi I olls berjaya sampai pudu 5 menet je.huahuahua.terer kemain kau ye di bulan pose ni.
Akibat keteraan itula berjaya memiliki tiket bas dengan harga 47 hengget. Homaigod.
Mahal nya. Naik 4 hengget dari biase.huhu. Takpelah,demi Almond london dan laksa,aku relakan jua.

Balik plak satu hal nak g nunggu LRT. Pening gila baq hang.
Nampak orang pom cam ade dua.Uish, takleh jadik ni.
Bila sampai je tren trus carik tempat kosong dan kroih-kroih lam tren,huhu.
So itule kesahnya,sebab asalnya CikYna balik ngan kezen tapi sebab tak dapat cuti,makanya kenala balik naik bas.
Takpe saya suka naik bas sebab dapat fefeeling ala-ala perantau di oversea.kikikiki.
Bukak pose plak ngan kerang rebus,air asam,kuah ketam masak lemak, telur masin ngan sambal belacan. Osem nya rasa beliau-beliau itu sambil tengok cite Demi Dia. haha.
Harini tatau lagi nak menjamah mende. Orang kata makruh kalau pikir pasal makanan sebelum waktu asar. Yeke? Tak penah tau la.huhu
So selama berbuka semua dan hope semua dah dapat tiket raya ye.
Salam.:)

8 comments:

ina said...

nasib baik dpt tiket balik :)

YnaRazali said...

itula Ina.kalau tak,nanges guling2 saya

ejulz said...

x sabar rasanya nak balik kpg.. hehe..

ejulz said...

ejulz balik awal thn ni. 3hb dah balik.. hehe

YnaRazali said...

ejulz, I jeles.haha

Nao Mei said...

hati-hati balik tu sayang :)

mynameisbulat said...

sama la kita maybe balik selasa jugak tp pg la hehe :) tp cuti x apply lg..hhe

mynameisbulat said...

samala kita cuti mybe cuti slasa tp xapply lg....hehhe...