Tuesday, October 8, 2013

::Ce kongsi ngan I olls tips bila selsema::

 
 
achooooo...! Dari pagi tadi bersin tak henti-henti dan lava bess (hingus) mengalir bagai air di pesisiran pantai
Perit rasanya idong ni haa. Beratus-ratus tisu habis dan beratus-ratus virus dah tesebar lam opis nih.huhu
Tetiba je pagi tadi datang opis dan setat lak lava bess tu mengalir.Hadoii laa
Dah tu bila dah bersin dan lava bess mengalir, makanya sampai la kat kepala
Bila kat kepala,sangatla bahaya u olls. Apa pon takleh buat bila pening-pening mula menghantui diri
Tengok PC pon macam ade nambelas je
 
Yna ni selalu je kena selsema
Sebab ape???
Sebab antibodi lemah katanyeww . Doktor pon ansihatkan carik vitamin yang sesuai
Tapi itulaa..macam2 dah cuba tapi taktau keberkesanan macam mana
Yna penah try makan flavettes. Quite ok tapi itula, kena masukk lam air bagi cair then minum
Hoii laaa..maleh bebenau tau nak wat gitu
Nak carik something yang buleh telan je

So nak tanya jela kalau korang selsema korang buat apa ek?
Ade petua nak di kongsi tak?
Ce share, mana tau berguna.
hehe. jaga diri u ollsss.
aaaa...chooo...
 

2 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

sama la dengan kita ni, mudah selsema.. dah tu kang batuk seiring sekali.. dah la ada asma, mmg sakit kalau semua tu dtg serentak.. hehe syg, jom join ni..

Korang nak topup RM30 tak ??
Ok! Shakira kembali dengan segmen ketiga !! Huhu..
Korang kena bikin dialog je !! Senang !! Jom :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/bikin-dialog-gambar-minah-ni-kalau-nak.html

trah zain said...

yg sy tau, kalo selesema, jgn la pkai tuala, kalau nk lap, pakai tisu je, pastu, buang terus. jangan lama2, nanti virus tu makin bahagia...hehe