Wednesday, October 30, 2013

::Ya, saya alah dengan seafood::



Hi olls,
selamat menjamu selera. Masa rehat ada lagi nii. So jenguk belog jap.
Kak Farah Bublynotes dah tolong buang habuk kat belog ni, so belog saya dah mantain seperti biasa.haha

Oh sebelum melalut ke mana-mana lagi, berbalik pada tajuk asal.
Ingat tak pasal kisah setambot semalam. klik sini untuk baca pasal Island steambot tu
Lepas haritu je, muka Yna gatal-gatal dan mengelupas.aduhhh!
beserta dengan jerawat, memang menyakitkan hatii..

Geram je tengok pengelupasan yang bersarang di muka.
Tapii sabor jelaaa..
Yna tau Yna memang alah seafood tapi degil gak nak makan
Bak kata mak, berani makan berani tanggung. miahaha

So so so...
muka saya sekarang sangat terukk...gatal-gatal dan mengelupas tapi takde inisiatif nak buat pape.
Boleh gitu?
Alaahh keje melambak pon boleh mengakibatkan stress dan penjagaan muka tidak dapat dijaga.
Yeke?haha
 
OKlaaa nak back to work.
Jaga pemakanan ye.:)

8 comments:

adrianna syaz said...

Sya pun x bleh nk mkn seafood sgt yna..mulala mata berair..idung jd gatal..resdung kut eh..

YnaRazali said...

ADRIANNA SYAZ:haah mesti simptom resdung.hehe

NUR AQILAH RAZIB said...

saya pun ada allergik dengan seafood. Tapi hanya udang saja yang saya allergik. Dengan seafood lain tak pulak.
Memang sakit hidung bila kena allergik. Bila dah kena allergik, saluran pernafasan akan rasa tersumbatlah..dan sesak nafas
Bila dah tersumbat hidung dan sesak nafas..kenalah pergi klinik.
Pastinya doctor akan prescribed anti-histamine untuk allergik. Untuk mengurangkan infammatory.

Sukma Haron said...

rugi ler kalau tak dapat makan seafood....

Nao Mei said...

adik hati-hati makan dik...hihi...tak boleh main telan je...huhu

YnaRazali said...

sis sukma:sangat rugi takleh makan seafood.hehe

YnaRazali said...

kak omei, hehe. thanks ya

Eraz Fadli said...

Habuk apa yang ada kat blog? Hehe..